AMSTERDAM - Addy van den Krommenacker moet zijn rechterhand tien dagen rust geven door een blessure na een valpartij. De modeontwerper gleed uit op een gladde badkamervloer en kwam daarbij ongelukkig terecht.

Een groot probleem, want met de Oscars in het vooruitzicht wil Van den Krommenacker alles behalve stilzitten.

"Ik ben naar het ziekenhuis gegaan, daar is een foto gemaakt. En uiteindelijk hebben ze me meteen in het gips gezet", vertelt de ontwerper in RTL Boulevard.

Een drama voor de 59-jarige Van den Krommenacker, want hij moet keihard aan de slag voor de uitreiking van Oscars, die 7 maart plaatsvindt.

Filmwereld

De ontwerper kan rekenen op belangstelling uit de Amerikaanse filmwereld. De vrouw van acteur Forest Whitaker zou onder anderen geinteresseerd zijn in een jurk van Van den Krommenacker. De jurken voor de potentiële dragers moeten op tijd af zijn voor het evenement, maar dat blijkt nog een lastige klus met een hand in het gips.

"Als je alles met een hand doet krijg je last van je nek. Het wordt erger en erger. Stel, iets tekenen of op papier zetten, dat lukt al niet", vertelt hij teleurgesteld. Toch is de ontwerper vastbesloten om alles op tijd af te hebben.