AMSTERDAM – Victor Reinier vindt bekend zijn geil. “Als je ergens komt, word je onthaald, en dan voel je je de koning van het moment. Er is geen acteur die mij kan vertellen dat dat niet mooi meegenomen is.”

Dat bekent de acteur in de nieuwe editie van het tijdschrift Green.2.

“Maar op een gegeven moment wilde ik stoppen met acteren. Ik werd niet goed meer van al dat gedoe”, vertelt hij.

Beroemd zijn

“Als je naar al die jonge mensen in reality shows kijkt. Die willen eigenlijk alleen beroemd worden. Het kan ze geen reet schelen waarmee. Beroemd om het beroemd zijn. Het gaat nergens over, maar ik begrijp het wel.”

Zo vertelt Reinier dat toen hij op de toneelschool zat regelmatig fantaseerde over bekendheid: “In al mijn onnozelheid dacht ik aan Oscars, rode lopers, dat werk. Tien jaar later gebeurde het ook: wereldberoemd in Nederland!”

De acteur kwam er toen achter dat het nog net zo leuk is als hij dacht ook. “Je denkt er gaan deuren open als je bekend bent. Nou, dat klopt. Bekend zijn vind ik geil.”

Lulverhalen

De laatste tijd heeft Reinier echter ook kennis moeten maken met de negatieve kant van bekendheid. De verhalen die over hem in de media verschenen, vooral rond zijn scheiding, doet hij af als “lulverhalen”.

“Ze mogen op mij schieten, maar de media schieten met hagel, letterlijk zonder aanzien des persoons en maken zo heel veel collateral damage”, vindt Reinier.

“Op een dag heb ik afweging gemaakt: heb ik die aandacht nodig? Moet ik mijn kinderen niet beschermen? Maar ja, ik verdien er mijn brood mee. Ik kan doen of ik een dokter, politieman of bakker ben, maar dat ben ik niet. Ik ben acteur.”

De nieuwe Green.2 met het volledige interview ligt vanaf 4 maart in de winkels.