AMSTERDAM – Simon Cowell vindt dat hij Susan Boyle niet genoeg heeft ondersteund. De 47-jarige zangeres werd bekend na haar deelname aan Britain’s Got Talent. Ze werd vorig jaar in een kliniek opgenomen in verband met uitputting.

“Wanneer je zo iemand voor het eerst ziet, houd je geen rekening met de gekte die kan ontstaan”, vertelt jurylid Cowell.

“Je gaat er automatisch vanuit dat alles zal gaan zoals zij dat wil. Als ze dan tijdens een show instort, denk je bij jezelf: Ik heb haar niet genoeg gezien als een mens.”

Terug trekken

OK Magazine meldt nu dat Cowell de zangeres de mogelijkheid heeft geboden om zich terug te trekken uit de show. “Ik nam haar mee naar mijn kleedkamer en vertelde haar: Ik weet niet wat jij denkt dat je moet doen of niet moet doen, maar je hebt nu de keuze om ermee te stoppen. Je kan trots weglopen, trots op wat je hebt bereikt. Als dit te veel is, steunen wij je in je beslissing.”

Maar Boyle dacht geen moment aan stoppen met het programma. Ze vertelde tegen Cowell: “Ik wil bewijzen dat alle mensen die aan mij twijfelden fout zaten!”

Ook vertelt Cowell in het interview dat hij spijt heeft van sommige uitspraken die hij deed in de tv-show. “Als je daar zit, heb je geen idee van wat er buiten de auditieruimte gebeurt. Je weet niet of iemand haar hondje net is overleden als jij chagrijnig bent en doet.”