AMSTERDAM – Daniel Radcliffe, acteur en vertolker van Harry Potter, heeft tegenover MTV ontkend homo te zijn. Die geruchten doen al een tijd de ronde, de 20-jarige acteur reageert nu voor het eerst.

Dat schrijft de Britse tabloid The Sun woensdag.

“Ik heb er niets op tegen als mensen het roepen, maar het is gewoon niet waar. Ik ben hetereo”, aldus Radcliffe.

“Mijn favoriete opmerking over mijn geaardheid kwam van een jongen op internet. Hij zei: ‘Natuurlijk is hij homo! Hij heeft een homogezicht.’ Ik vond het nogal vreemd om zoiets te zeggen. Alsof hij mijn foto naast foto’s van beroemde homoseksuelen heeft gehouden.”

Geweldig

De geruchten namen toe nadat bekend werd dat de acteur een ‘groot bedrag’ had gedoneerd aan een Amerikaans goed doel. Het goede doel vecht tegen de intolerantie tegenover homoseksuelen.

Radcliffe bekende ook dat hij opgegroeid is tussen veel homoseksuelen en hij stond vorig jaar op de cover van het homotijdschrift Attitude. “Sommige mensen denken daarom dat ik homo ben, dat vind ik alleen maar geweldig.”

Tegelijkertijd gaan er ook geruchten dat hij een knipperlichtrelatie zou hebben met actrice Laura O’Toole. Bovendien benoemde hij Scarlett Johansson en Natalie Portman tot “perfecte dates”.