AMSTERDAM - Angelina Jolie ziet het wel zitten om de titelrol in de film 'Serena' te spelen. De hoofdrolspeelster is een echtgenote die moordlustig wordt als ze ontdekt dat haar man een kind bij een ander heeft verwekt.

De regie is volgens The Hollywood Reporter in handen van Darren Aronofsky, die onder meer verantwoordelijk was voor 'Requiem for a Dream'.

De film, naar een boek van Ron Rash uit 2008, speelt zich eind jaren twintig af in de bossen van North Carolina. Het echtpaar George en Serena Pemberton bouwt daar met succes een houthandel op.

Vermoorden

Het lijkt hen voor de wind te gaan, maar dan verwekt George een kind bij een andere vrouw. Als Serena er achterkomt dat ze zelf onvruchtbaar is, wil zij uit wraak zowel het buitenechtelijke kind als zijn moeder vermoorden.

Vorige week doken er berichten op dat Jolie de hoofdrol zou spelen in de sciencefictionfilm 'Gravity'. Haar deelname zou nu op losse schroeven staan, omdat ze de voorkeur geeft aan 'Serena'. Momenteel neemt de 34-jarige actrice de thriller 'The Tourist' op met Johnny Depp.