AMSTERDAM - Brooke Mueller is haar huwelijk helemaal zat. De echtgenote van acteur Charlie Sheen wilde de verbintenis al eerder verbreken, maar dat resulteerde op eerste kerstdag in een doodsbedreiging van Sheens kant.

Een bron vertelde de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online dat het huwelijk een nachtmerrie is en dat Mueller er zo snel mogelijk vanaf wil.

Sheen en Mueller, die momenteel beiden aan het afkicken zijn, brachten eerder zelf naar buiten hun huwelijk te willen redden. Volgens de bron zijn die mededelingen niet oprecht. De twee zouden alleen maar bang zijn dat de een de ander iets aan kan doen.

Die wederzijdse angst zou ze tot nu bij elkaar hebben gehouden.

"Charlie is als de dood dat Brooke de aanklagers kan helpen hem in de cel te krijgen. Zij is ongerust omdat Charlie veel minder frisse dingen van haar weet. Drugs gebruiken terwijl je een kind opvoedt is overduidelijk een verschrikking."

Crackverslaving

Hiermee wordt gedoeld op de alcohol- en crackverslaving waarvan Mueller aan het afkicken is. De afgelopen weken verliet de 32-jarige Mueller al twee afkickcentra, en nu is ze thuis aan het ontwennen. Ook Sheen heeft zich in een afkickcentrum op laten nemen.

Mueller vraagt volgens haar advocaat overigens nog steeds of haar aanklacht kan worden ingetrokken. De 44-jarige Sheen zou wegens de bedreiging maximaal drie jaar in de cel kunnen verdwijnen.

Opnames

Charlie Sheen heeft de opnames van zijn populaire sitcom 'Two and a Half Men' tijdelijk gestaakt.

De best bekeken comedy op de Amerikaanse televisie heeft sinds Sheens arrestatie miljoenen volgelingen extra gekregen. De acteur moet 15 maart voor de rechter verschijnen.