AMSTERDAM - Sieneke neemt misschien wel vijf draaiorgels mee naar Oslo. "Het optreden op het internationaal songfestival moet grootser zijn", zei de 17-jarige zangeres maandag tijdens een chatsessie op telegraaf.nl.

Het podium daar is een stuk groter dan in Nederland en daar moet de act op aan gepast worden, vertelde de Songfestivalwinnares.

De jonge zangeres vindt het interessant om het oer-Hollandse thema in haar optreden te behouden, maar dat is geen doel op zich. Ze vindt dat het liedje al heel erg Nederlands is.

"Ik zie mezelf echt niet in een rood-wit-blauwe of Delftsblauwe jurk staan."

Toen Ik Ben Verliefd - Sjala Lie op één belandde, realiseerde de 17-jarige zich pas echt wat haar was overkomen. Ze zag zichzelf plotseling terug op televisie en hoorde het nummer op de radio.

Veranderen

Sieneke vertelde dat haar leven langzaam begint te veranderen. Ze wordt op straat nagekeken en mensen beginnen te smoezen als ze haar zien. "Laatst vroeg een meisje in een winkel aan me of ik wist dat ik veel op de winnares van het Songfestival leek. Dat vond ik erg grappig."

Sieneke onthulde in het gesprek dat de titel van het liedje ook echt van toepassing is op haar persoonlijke leven. Ze is namelijk tot over haar oren verliefd.

Veel laat ze nog niet los over de man van haar dromen. "Hij heet Jan en is 26 jaar, maar het is nog wel pril, hoor."