AMSTERDAM - Johnny Depp is samen met zijn vriendin Vanessa Paradis te zien in de film 'My American Lover'. Dat heeft Depp volgens diverse filmwebsites gemeld.

Ook al heeft de Amerikaanse steracteur al sinds halverwege de jaren negentig een relatie met de Franse zangeres en actrice, toch hebben ze nog nooit eerder samen in een film gespeeld.

In 'My American Lover' kruipen Depp en zijn partner in de huid van de Amerikaanse schrijver Nelson Agren en de Franse feministische schrijfster Simone de Beauvoir.

\Algren en de Beauvoir onderhielden tussen eind jaren veertig tot begin jaren zestig een losse relatie. In 1949 reisden zij samen door Zuid-Amerika. Volgens Depp is Algren een echte macho.

Lasse Hallström

Vermoedelijk wordt de film gebaseerd op het boek 'A Transatlantic Love Affair: Letters to Nelson Algren', waarin De Beauvoir de brieven die zij en Algren aan elkaar schreven bundelde.

De regie van is in handen van de Zweed Lasse Hallström, met wie Depp al eerder de films 'What's Eating Gilbert Grape' (1993) en 'Chocolat' (2000) maakte. Hallström maakte aan het Zweedse dagblad Expressen bekend dat hij 'My American Lover' regisseert.

Zeeschuimer

Het duurt nog even voordat de opnamen beginnen, aangezien Depp momenteel in Venetië is voor de thriller 'The Tourist', waarin hij met Angelina Jolie is te zien.

Daarna reist Johnny af naar Hawaï, waar hij deze zomer voor de vierde maal de rol van zeeschuimer Jack Sparrow op zich neemt als daar de opnamen voor 'Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides' plaatsvinden.