AMSTERDAM - Denise Richards neemt binnenkort mogelijk plaats in de getuigenbank. Justitie wil de actrice waarschijnlijk oproepen om te getuigen tegen haar ex, acteur Charlie Sheen.

Hij staat terecht wegens het bedreigen van zijn huidige echtgenote.

Sheen bedreigde Richards in 2005, vertellen politiebronnen aan entertainmentwebsite TMZ. Justitie is geïnteresseerd in Richards verhaal, omdat de bedreiging van Sheen zou lijken op die van eerste kerstdag.

Toen zou de Two and a Half Men-acteur zijn huidige vrouw Brooke Mueller bedreigd hebben met een mes. Op 15 maart staat hij weer voor de rechter.

Aangifte

Richards deed in 2005 aangifte tegen Sheen en bezorgde de 42-jarige acteur een contactverbod. De actrice vertelde bij de politie dat Sheen haar met de dood had bedreigd. "Charlie duwde me toen ik onze dochter vasthad", liet Richards optekenen.

"Ik moest achteruit lopen en viel met Lola op de grond. Toen wees Charlie naar me en riep: 'ik hoop dat je doodgaat, kreng!'"

Of Richards, met wie Sheen twee kinderen heeft, meewerkt aan het proces is nog maar de vraag. Volgens TMZ werkt de actrice alleen mee als ze gedagvaard wordt.