AMSTERDAM – Acteur Barry Atsma vindt kinderen hebben een “fucking grote verantwoordelijkheid.” De 3-jarige Zoë en zeven maanden oude Charlie hebben zijn relatie met zijn partner Izaira behoorlijk veranderd. “Je werkt en je zorgt voor de kinderen. Vrije tijd is iets uit een ver veleden.”

Dat vertelt Atsma in een interview met tijdschrift Flair.

“Sinds we kinderen hebben, is er iets in mijn leven dat echt kapot kan en belangrijker is dan.. alles!”, aldus Atsma. De acteur had niet verwacht dat zijn leven enorm zou veranderen door de komst van zijn tweede kindje, zeven maanden geleden.

Spagaat

“Mensen zeggen wel eens dat één kind een boom is en twee een boos. Dat klopt, weet ik inmiddels. Het wordt een heel ander verhaal: de spagaat tussen twee leeftijden zorgt ervoor dat de één iets heel anders nodig heeft dan de ander.”

“Bovendien heb je met twee verschillende karakters te maken. Ik dacht dat ik ‘een tweede Zoë’ zou krijgen, maar Charlie is een totaal ander type. Omdat Zoë ’s nachts altijd doorsliep, dacht ik dat Charlie dat ook zou doen. Niet dus.”

Chronisch moe

Toch ziet Atsma de kinderen wel als een verrijking: “Als ik ’s nachts na een voorstelling stilletjes kijk hoe ze liggen te slapen, voel ik me op en top vader.” Wel mist de acteur zijn eigen impulsiviteit. Je moet alles plannen, vindt Atsma. “Het is keihard werken en je bent chronisch moe, toch gaat het ons goed af.”

“Het hebben van twee gezonde kinderen geeft een heel bijzonder gevoel, dan worden alle clichés waarheid. Je kunt niet in de toekomst kijken, maar wat er ook gebeurt tussen ons: ik vind het fantastisch dat we samen twee kinderen hebben.”

Ook ziet Atsma positieve veranderingen in zijn relatie met Izaira, vertelt hij aan het tijdschrift: “Als Izaira en ik aan ons ontbijtje zitten en zien hoe de kleintjes lol hebben, worden we via de kinderen ook weer verliefd op elkaar.”

De nieuwe Flair met het complete interview met Barry Atsma ligt deze week in de winkel.