Woody Harrelson verwacht geen Oscar

AMSTERDAM - Acteur Woody Harrelson ziet het niet gebeuren dat hij dit jaar een Oscar wint. De acteur is genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in de film The Messenger. De film gaat over de gevolgen van de oorlog in Irak.

Harrelson zegt bijna zeker te zijn van zijn verlies. Hij vergelijkt de situatie met die van dertien jaar geleden, toen hij genomineerd was voor Beste Mannelijke Hoofdrol in de film The People vs. Larry Flynt.

"Ook toen was er een buitenlandse acteur, met de naam Geoffrey Rush, die alle prijzen mee naar huis nam."

De 48-jarige acteur voorspelt dat de geschiedenis zich zal herhalen. Hij doelt hiermee op de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz, die in dezelfde categorie is genomineerd voor zijn rol in de film Inglorious Bastards. Ook Waltz wint nu bijna alle prijzen die te winnen zijn in de categorie Beste Mannelijke Bijrol.

Meegesleurd

Toch heeft Harrelson vrede met de situatie. "Het is goed omdat ik nu niet wordt meegesleurd in het idee van de overwinning. Ik ga het gewoon naar mijn zin hebben", zegt de voormalige Cheers-barman over de Oscaruitreikingen.

"Vorige keer liep ik zo uit de auto de rode loper af, zonder ook maar een interview te doen. Het was zenuwslopend."

Geoffrey Rush won in 1997 de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol in de film Shine. Christoph Waltz nam dit jaar voor zijn rol als de sadistische kolonel Hans Landa al onder meer de prijs voor Beste Acteur op het filmfestival van Cannes, een Bafta en een Golden Globe mee naar huis.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie