AMSTERDAM - De Amerikaanse gangster-rapper 50 Cent is ondersteboven van Katja Schuurman, zo meldt Break Out! deze week. In een interview met het jongerenblad zegt de rapper: "Zeg haar dat 50 Cent op zoek naar haar is. Je moet me koppelen!"

Cent - echte naam: Curtis Jackson - heeft sinds februari wereldwijd al 9 miljoen exemplaren van zijn debuut-cd Get Rich Or Die Tryin' verkocht en is daarmee de bestverkopende artiest van 2003. Afgelopen zomer ontmoette hij Katja Schuurman voor het eerst, toen zij hem interviewde voor een BNN-documentaire over de in 1996 vermoorde rapper Tupac Shakur. De vonk sloeg echter pas over toen 50 Cent naaktfoto's van Schuurman onder ogen kreeg. "Wist ik veel dat ze er daaronder zó uitzag," verzucht hij in Break Out!

De rapper, momenteel hoog in de hitlijsten met zijn pooier-lofzang P.I.M.P., is in de roddelpers al verbonden aan actrice Vivica Fox en de R&B-zangeressen Mya en Beyoncé Knowles. In Break Out! benadrukt hij dat hij vrijgezel is.

Katja Schuurman reageert opgetogen op de open sollicitatie van 50 Cent. In het jongerenblad zegt ze: "Hij mag me bellen. Ik wil graag een keer met 'm eten."