Matt Damon en Jake Gyllenhaal weigerden rol Avatar

AMSTERDAM - Matt Damon en Jake Gyllenhaal bedankten beiden voor de hoofdrol in de kaskraker Avatar. Dat onthult regisseur James Cameron in een interview met de Los Angeles Times. Maar Cameron aasde meteen al op Sam Worthington voor de hoofdrol.

Filmstudio 20th Century Fox ging in eerste instantie niet akkoord met Camerons voorstel om Worthington de hoofdrol te laten spelen.

De producent wilde geen onbekende naam voor een dusdanig dure film. De regisseur moest daarom verplicht gesprekken voeren met grote Hollywood-namen.

Zodoende kwam Cameron om de tafel te zitten met Matt Damon en Jake Gyllenhaal. Beiden wezen de rol af, tot geruststelling van de regisseur.

Tevreden

Cameron vertelt achteraf dat hij de gesprekken puur voerde om 20th Century Fox tevreden te houden. Dat zou volgens hem ook best de reden kunnen zijn dat de acteurs weigerden.

"Om eerlijk te zijn probeerde ik ze niet echt te overtuigen. Ik wilde alleen voor Sam gaan", biecht de regisseur op. "Misschien hadden ze in de gaten dat ik niet helemaal voor hen ging."

De definitieve keuze voor Sam Worthington bleek geen onverstandige. Avatar is de meest succesvolle film aller tijden.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie