'Máxima helpt me een beter mens te worden'

AMSTERDAM – Kroonprins Willem-Alexander voelt zich sinds zijn huwelijk met prinses Máxima een beter mens. Dit zegt hij in een interview met het tijdschrift Margriet.

“Het moment dat ik van een verliefde man een man werd die wist dat wij echt voor elkaar waren gemaakt, was het moment waarop Máxima mij op mijn tekortkomingen ging wijzen”, aldus de kroonprins.

"Ze vult me aan. Daardoor word ik als individu sterker, maar komen we er ook samen als stel sterker uit.”

Lieve papa

In het interview, waarin de burgemeester van Amsterdam Job Cohen in gesprek gaat met het prinselijk paar, geeft ook Máxima aan wat ze bewondert in haar man.

“Ik was toen ik mijn man ontmoette erg onder de indruk van zijn liefde voor en toewijding aan Nederland. Dat sprak me erg aan. Ik bewonder ook zijn wilskracht en loyaliteit. En verder is hij een heel, heel lieve papa.”

Tijd tekort

Verder geeft het prinselijk paar ook een inkijkje in het gezinsleven dat ze hebben met hun drie dochters Amalia, Ariane en Alexia. “Het is altijd passen en meten. Er is altijd tijd te kort”, aldus Máxima.

“Ik denk dat we in dat opzicht niet verschillen van andere jonge gezinnen met werkende ouders die veel op hun bord hebben. En die ook nog moeten koken.”

Koken

Want koken, dat doen Willem-Alexander en Máxima niet veel. “We warmen op. Lang leve de magnetron”, aldus de kroonprins.

“Wij koken vaak in de skivakanties. Voor de meeste mensen is het fijn om in de vakantie niet te hoeven koken. Bij ons is het andersom.”

Carpoolen

Toch is het prinselijk paar niet heel verschillend van andere gezinnen. Zo carpoolt het paar ook.

“Met andere moeders organiseer ik vaak een carpool. Die moeders zijn ook druk. Bellen mij soms ook met de vraag: kun je mijn dochter ophalen? Want ik zit nog in een vergadering in Zeeland. We helpen elkaar heel goed", aldus Máxima.

Vaders

Ook Willem-Alexander draagt zijn steentje bij. “De vaders doen daar ook aan mee hoor. Al is het minder dan de moeders.”

Het interview met Willem-Alexander en Máxima, gehouden door burgemeester Job Cohen die voor de gelegenheid gasthoofdredacteur is van het blad, ligt deze week in de winkel.

Tip de redactie