Willeke Alberti in het zonnetje gezet

AMSTERDAM - Zangeres Willeke Alberti wordt dinsdagavond in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam in het zonnetje gezet. De zangeres krijgt een jubileumconcert aangeboden voor haar 65e verjaardag.

Het concert is georganiseerd door Radio 5 Nostalgia die het op 5 maart uitzendt.

Het programma wordt gepresenteerd door acteur Jeroen Krabbé. Willeke zingt onder begeleiding van het Metropole Orkest voor haar familie, vrienden, en fans liedjes uit haar eigen repertoire.Ook zingt ze duetten met Danny de Munk en operazanger Morschi Franz.

Podiumdebuut

De zangeres, die op 3 februari 1945 in de Amsterdamse Jordaan werd geboren, maakte als 13-jarige in 1958 haar podiumdebuut. In dat jaar nam ze ook haar eerste singeltje op met haar vader Willy Alberti.

In 1963 brak ze definitief door als zangeres met het nummer Spiegelbeeld. In de jaren zeventig verwierf ze faam als actrice. Ze speelde onder meer in de tv-serie De kleine waarheid en de speelfilm Rooie Sien.

Vanaf 3 februari tot en met 9 mei toert ze met een nieuw programma langs vijftig Nederlandse theaters. Ze zingt werk uit haar hele oeuvre en haar laatste album uit 2009.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie