ROTTERDAM - "Hij maakt de laatste twintig jaar wel goede albums, maar echte kaskrakers waren dat niet en ook hits bleven uit." Dat zegt hitdeskundige J. van Slooten over de 56-jarige Britse zanger David Bowie, die woensdagavond optreedt in Rotterdam Ahoy'. Toch waren de tienduizend kaarten voor het concert binnen vijftien minuten uitverkocht.

De Nederlandse fans blijven Bowie dus trouw. De artiest staat inmiddels al 34 jaar op de planken na zijn eerste hitsucces in 1969 met het nummer 'Space Oddity'. Daarna bleef kameleon Bowie de wereld muzikaal verrassen met nummers als 'The man who sold the world', 'Ziggy Stardust', 'Low', 'Scary Monsters' en 'Golden Years'. In 1997 gaf Bowie voor het laatst een show in Nederland.

In september kwam Bowie's nieuwe album 'Reality' uit, reden voor de artiest om voor het eerst sinds jaren weer met een wereldtoernee op de proppen te komen. De komende maanden treedt hij in zeventien landen op.

In de afgelopen periode gaf hij alleen eenmalige optredens. Bowie: "Die optredens waren zo'n succes en het publiek gaf zoveel respons. Mijn band is op dit moment in topvorm, dus het zou raar zijn om geen toernee te doen." Bowie's 'A Reality Tour' begon op oktober in Oslo.