Colin Firth bedankt koelkastmonteur

AMSTERDAM - Colin Firth dank zijn rol in 'A Single Man' naar eigen zeggen aan de man die zijn koelkast kwam repareren. Dat deed Firth zondagavond uit de doeken in zijn dankwoord.

De Brit viel tijdens de uitreiking van de BAFTA Awards als Beste Acteur in de prijzen voor zijn rol.

In 'A Single Man' speelt Firth een homoseksuele leraar, die rouwt na de dood van zijn partner. De film speelt zich af in het Amerika van eind jaren vijftig. Aanvankelijk wilde Firth voor de rol bedanken, en had hij al een e-mail geschreven waarin hij dit aan regisseur Tom Ford verteld.

E-mail

"Wat Tom Ford niet weet is dat ik de e-mail waarin ik hem vertel dat ik deze rol niet aan kan nemen nog in mijn outbox heb zitten", onthulde Firth tijdens de Bafta-uitreiking.

Een monteur gooide echter roet in het eten. "Ik had de mail bijna verzonden toen er ineens een man aanbelde om mijn koelkast te repareren. Dus ik wil graag de koelkastman bedanken!"

De 49-jarige acteur had zondagavond ook nog een wijze les voor iedereen. "Verstuur nooit een email voordat je koelkastmonteur langs is geweest!" De dramafilm 'A Single Man' draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.

Colin Firth tijdens Bafta's

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie