LAS VEGAS - De tijger die de wereldberoemde dierentemmer en illusionist Roy in de nek beet, zal voor die aanval niet worden gestraft. Montecore blijft in de stal van de show van Roy en zijn partner Siegfried in het Amerikaanse Las Vegas.

Dat is in overeenstemming met wat Roy zelf zou willen, meldt de showbizzsite E! Online op het internet. De witte tijger bevond zich sinds de aanval in quarantaine. Dierenartsen onderzochten het dier op hondsdolheid, maar constateerden geen besmetting, Ondanks licht herstel verkeert Roy nog steeds in kritieke toestand. Door de beet verloor hij veel bloed. Ook kreeg hij een beroerte. Roy moest drie operaties ondergaan.

Volgens Siegfried wilde de tijger Roy "redden" nadat de dompteur tijdens een optreden was gestruikeld. Montecore deed dat op de typische manier van katachtigen, namelijk door het slachtoffer in de bek te nemen en weg te slepen.

De shows van de Duitsers Roy en Siegfried zijn al tientallen jaren een van de topattracties in Las Vegas. De voorstellingen met roofdieren en goocheltrucs zijn voor onbepaalde tijd afgelast.