Michiel Huisman speelt in HBO-serie

NEW ORLEANS - De Nederlandse acteur Michiel Huisman heeft een hoofdrol in de nieuwe serie Treme van de Amerikaanse zender HBO. Dat heeft zijn agent zaterdag gemeld.

Treme vertelt over een groep personages die na de orkaan die in augustus 2005 grote delen van New Orleans verwoestte, proberen hun leven weer op te bouwen.

Huisman speelt de jonge straatmuzikant Sonny. De reeks, die is ontwikkeld door de makers van successerie The Wire, telt voorlopig één seizoen van tien afleveringen. De serie wordt in de loop van het jaar uitgezonden.

De opnames vinden plaats in en rond New Orleans en duren tot en met april. Huisman woont daar nu ook tijdelijk, samen met zijn echtgenote Tara Elders en hun dochter. De Nederlandse acteur is zelf door HBO benaderd voor de rol.

Buitenlandse producties

De 28-jarige Huisman was de afgelopen twee jaar al in meerdere buitenlandse filmproducties te zien. Hij speelde onder meer in de tragikomedie Unmade Beds (over een groep jongeren in de hippe Britse krakersscene), vertolkte de beroemde balletdanser Rudolf Nureyev in de biografiefilm Margot (over ballerina Margot Fonteyn) en verscheen als de Britse prins Ernst in het kostuumdrama The Young Victoria.

Het is nog niet duidelijk of er ook een tweede seizoen van Treme komt. Ook is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien is.

Sopranos

Betaalzender HBO staat bekend om zijn hoogwaardige en vernieuwende televisiedrama. Zo was het kanaal de afgelopen jaren verantwoordelijk voor grote, veelbekroonde hits als de komedie Sex and the City, maffiareeks The Sopranos, de tragikomedie Six Feet Under, het moderne vampierenepos True Blood en de rauwe gevangenisserie OZ.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie