AMSTERDAM - Verschillende bekendheden hebben gereageerd op het overlijden van modeontwerper Alexander McQueen.

De vermeende zelfmoord heeft veel teweeggebracht onder de sterren. "Hij was een meester van de mode, een creatief genie en een inspiratiebron", zegt Victoria Beckham in een verklaring tegen de BBC.

"Hij was een icoon van alle tijden. Hij maakte alles wat hij aanraakte mooi en zal ontzettend gemist worden."

Ook Sarah Jessica Parker is kapot van het nieuws. De 'Sex And The City'-actrice droeg zowel in de serie als in haar normale leven creaties van de Britse modeontwerper.

"Ik ben geschokt en overvallen door verdriet toen ik hoorde van de dood van het stille genie Alexander McQueen. Er is nog nooit iemand zoals hem geweest. En die zal er ook nooit meer zijn", zegt de actrice tegen het Amerikaanse People.

Kirstey Alley

Actrice Kirstey Alley hield het luchtiger. "Alexander McQueen, je maakte vrouwen met grote konten en minder grote konten overal ter wereld prachtig. Kom gauw terug, probeer het gewoon nog een keer", schreef ze op haar Twitter.

Veel artiesten lieten zich via Twitter uit over de vroegtijdige dood van de 40-jarige McQueen. Lady Gaga plaatste een foto waarop te zien is dat de twee goed bevriend waren.

Kelly Osbourne

Ook Kelly Osbourne laat weten erg verdrietig te zijn. "Ik weet niet wat ik moet zeggen, behalve dat ik in shock ben."

Ook onder anderen Madonna, Kate Moss, Janet Jackson en Naomi Campbell hebben hun verdriet over het wegvallen van Alexander McQueen geuit.

Lentecollectie

De dood van de modeontwerper kwam een week voor de aanvang van de London Fashion Week. McQueens nieuwe lentecollectie stond dan ook op het punt van verschijnen.

Ook de New York Fashion Week zou donderdagavond met een show van McQueens kleding openen. De show is op het laatste moment afgelast.