AMSTERDAM - Angelina Jolie is niet van plan een kind uit Haïti te adopteren. De geruchten over een nieuwe adoptie laaiden op nadat de actrice een bezoek bracht aan het door een aardbeving getroffen land.

Tegenover CNN ontkracht Jolie de geruchten. "Ik ben hier niet voor een adoptie."

"Ik sta open voor kinderen van over de hele wereld. We zijn nu eenmaal zo'n familie. Brad en ik praten daar wel over", zei Angelina tijdens haar bezoek aan Haïti.

Brad Pitt

De 34-jarige actrice is moeder van zes kinderen. Het gezin van Jolie en haar partner Brad Pitt bestaat uit drie biologische en drie geadopteerde kinderen. Het koppel haalde kinderen uit Cambodja, Ethiopië en Vietnam.

Jolie heeft op dit moment geen intentie een Haïtiaans kind toe te voegen aan haar familie. "Daar richten we ons nu niet op. We zijn hier om te kijken hoe we de kinderen kunnen helpen en om na te gaan hoe we de hulpvoorziening kunnen verbeteren", legt de actrice uit.

Ziekenhuis

Angelina stak slachtoffers van de zware aardbeving op Haïti begin deze week een hart onder de riem. Maandag was ze in de Dominicaanse Republiek waar ze een ziekenhuis bezocht waar veel slachtoffers verzorgd worden.

Een dag later bezocht de actrice de zwaar getroffen Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince waar ze naar een wezenkamp ging.