Mick Harren blijft gratis optreden

AMSTERDAM - Volkszanger Mick Harren is niet helemaal gestopt met gratis optreden voor goede doelen. Eerder maakte de zanger bekend vaker nee te zullen zeggen tegen dit soort optredens.

"Mensen maken vaak misbruik van de situatie", legt de volkszanger uit. "Ik gaf eerder veel gratis optredens waar dan wel entree voor werd gevraagd.

Het is weleens gebeurd dat er dan over de rug van bijvoorbeeld zieke mensen door iemand anders geld werd verdiend."

Vocale steun

Mick Harren zal nu nog maar een paar keer per jaar optreden voor het goede doel. Slechts een deel van de doelen zal dan nog zijn vocale steun genieten.

"Voor het Aids Fonds treed ik nog wel op. En ook het Kika Fonds kan op me rekenen." Verder draagt de zanger ook gehandicapten een warm hart toe. "Als ouder hoop je altijd dat je kinderen gezond op de wereld komen, maar dat heb je niet voor het zeggen."

Gehandicapte kinderen

De Amsterdamse volkszanger schenkt daarom vrijdag een optreden aan de Prinsenstichting in Purmerend. "De gehandicapte kinderen hier leven echt naar dit soort dingen toe."

Harren heeft toegezegd elk jaar rond deze periode een gratis optreden te geven voor de stichting. Het is het eerste gratis optreden van dit jaar. In 2008 gaf de zanger driehonderd optredens voor goede doelen.

Tip de redactie