DiCaprio hield trauma over aan 'Shutter Island'

AMSTERDAM - De opnames van de thriller 'Shutter Island' waren voor Leonardo DiCaprio zo zwaar, dat hij er na afloop helemaal doorheen zat. Volgens regisseur Martin Scorsese hield de steracteur bijna een trauma over aan de film.

Geestelijk was de rol van detective Teddy Daniels heel zwaar voor DiCaprio. "Deze film was erg zwaar voor Leonardo omdat er zoveel ontrafeld moest worden", legt Scorsese uit in een interview met filmstudio Universal.

"Hoe meer we dat deden, hoe verder we moesten gaan. Leonardo was zo toegewijd dat het voor hem was alsof hij in die wereld leefde."

Detective

In de thriller 'Shutter Island' reist detective Teddy Daniels af naar een instelling voor geesteszieke criminelen. Uit de instelling, die op een afgelegen eiland ligt, is een moordenaar ontsnapt die Daniels moet zoeken.

Tijdens zijn verblijf komt de detective in aanraking met een aantal bijzondere, mysterieuze personen. De film draait vanaf donderdag in de bioscopen.

Stevige omhelzing

DiCaprio was volgens Scorsese opgelucht dat de opnamen achter de rug waren. "De laatste avond gaven we elkaar een stevige omhelzing en vervolgens zag ik hem twee maanden niet meer." Toen de twee, die eerder samenwerkten aan onder meer 'The Departed' en 'Gang of New York', de film terugkeken kwam alles weer terug.

"Toen we scènes uit de film bekeken riep hij steeds 'Oh, die scène, dat was een verschrikkelijke dag' of 'Ik herinner me dat we door een hel moesten die dag, verdomme!'", vertelt Scorsese lachend. "En dan kwam er weer een scène voorbij en riep hij: 'Oh, die was nog erger!"

Terugkijkend moet de regisseur concluderen dat hij zich op de opnames heeft verkeken. Volgens Scorsese waren die veel heftiger dan verwacht. "We leken wel twee beginners die een claustrofobische wereld ingingen!"

Tip de redactie