Malawiërs weg voor school Madonna

LILONGWE - Tweehonderd inwoners van het Afrikaanse Malawi zijn gedwongen te verkassen voor Madonna. In een buitenwijk van de hoofdstad Lilongwe waar hun huizen staan, heeft de Amerikaanse popdiva een meisjesschool gepland.

Dat berichtte het Zuid-Afrikaanse persbureau SAPA donderdag.

Madonna's liefdadigheidsorganisatie Raising Malawi had de dorpelingen een verhuisvergoeding aangeboden van 2500 dollar (ruim 1800 euro) per persoon, maar dat vonden de Malawiërs niet genoeg. Ze wilden pas verhuizen als ze meer geld kregen.

Zeuren

Maar districtshoofd Charles Kalemba vindt dat de dorpelingen niet moeten zeuren. ''Ze mogen blij zijn dat ze worden gecompenseerd voor hun huizen, tuinen en fruitbomen.''

En aangezien de grond eigendom is van de overheid, met bestemming ontwikkelingsprojecten, is er korte metten gemaakt met protesten van de betrokkenen. De districtsoverheid heeft de bewoners overgebracht naar andere dorpen.

Meisjes

De Raising Malawi meisjesschool moet over twee jaar haar deuren openen voor vijfhonderd meisjes uit achterstandsgezinnen.

De stichting van Madonna - die zelf twee kinderen uit het door aids geteisterde land heeft geadopteerd - sponsort in Malawi verscheidene weeshuizen en kinderprojecten.

Project Madonna

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie