Beyoncé en moeder aangeklaagd

AMSTERDAM - Beyoncé is aangeklaagd wegens contractbreuk. De kledinglijn van de zangeres en haar moeder Tina Knowles wordt voor de rechter gesleept door een van hun leveranciers.

Een bedrijf uit Hong Kong zegt vijfhonderdduizend dollar mis te zijn gelopen door een samenzwering van andere bedrijven, waaronder House of Deréon van moeder en dochter Knowles.

De leverancier zegt dat goederen naar de Verenigde Staten zijn gelokt met de intenties er minder voor te betalen dan was afgesproken.

In de aanklacht, waar de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online de hand op heeft weten te leggen, wordt ook een ander bedrijf van Beyoncé genoemd als betrokkene.

Maffiazaken

De bedrijven van de 28-jarige zangeres worden aangeklaagd met behulp van een wet die meestal wordt gebruikt bij maffiazaken.

Tina Knowles ontwierp eerder de kleding van Destiny's Child, de popgroep waar Beyoncé deel van uitmaakte. House of Deréon is in 2005 opgericht.

De naam van de kledinglijn voor jonge vrouwen komt van de oma van Beyoncé, Agnèz Deréon. De stijl en het concept zijn geïnspireerd door drie generaties van vrouwen.

Tip de redactie