AMSTERDAM - De lijst van Nederlandse artiesten die bedankten voor het Eurovisie Songfestival wordt steeds langer. Ook de 3JS zagen geen brood in het liedjesfestijn, vertellen ze donderdag in het AD.

"Er is voor ons geen eer aan te behalen", concludeert gitarist Jaap Kwakman.

Volgens de drie Volendammers hoopte de Tros dit jaar op een inzending uit het palingdorp. Maar ook Jan Smit en Nick & Simon bedankten voor het Songfestival.

"Het is gewoon geen eerlijke wedstrijd", legt 3JS-gitarist Jaap de Witte over hun afwijzing. "Wij gaan onze reputatie niet op het spel zetten. Dan kunnen ze beter iemand als Sieneke sturen die niets te verliezen heeft", vult Kwakman aan.

Naast Kwakman en De Witte bestaat 3JS uit zanger Jan Dulles.

Gordon

Ook Edsilia Rombley en Gordon zagen dit jaar geen heil in het Songfestival. De zwangere Rombley haakte af toen ze hoorde over de procedure: Pierre Kartner schreef een nummer dat zeker naar het Songfestival zou gaan.

Daar werd later een artiest bij gezocht. Gordon, die vorig jaar nog meedeed als Topper, haakte af toen hij Ik Ben Verliefd - Shala Lie hoorde. "Er viel voor ons niets van te maken", concludeerde Gordon.

Sieneke

De 17-jarige Sieneke won zondagavond het Nationaal Songfestival. Ze gaat in mei naar Oslo, waar ze Nederland zal vertegenwoordigen in een van de twee halve finales van het Songfestival.

Als Sieneke de finale haalt, staat ze 29 mei weer op het podium.