AMSTERDAM - John Mayer biedt zijn excuses aan voor uitlatingen die hij deed in een interview met de Playboy. In het interview noemt de zanger zijn ex-vriendin Jessica Simpson 'seksuele napalm'.

De 32-jarige Mayer omschreef in hetzelfde interview zijn andere ex-vriendin Jennifer Aniston als een technofoob.

Mayer liet woensdag via Twitter weten spijt te hebben van zijn uitspraken. "Het begon als een poging me niets aan te trekken van de golven van kritiek, maar ik heb een soort monster gecreeërd", schrijft de zanger. "Ik wilde bluesgitarist worden. En zanger. En songwriter. Geen shock jock. Ik heb er de kracht niet voor."

Leeftijd

De zanger laat in het interview weten nog altijd van Jennifer Aniston te houden, maar dat het leeftijdsverschil een rol zou blijven spelen. "Ik ben 32 en zo moet ik me ook voelen." De voormalige Friends-ster is net 41 geworden.

Verder zei Mayer dat de actrice nieuwe technologie niet zou kunnen waarderen. "Zij werd bekend in de periode voor TMZ en Twitter. Ik denk dat ze nog steeds hoopt terug te kunnen keren naar 1998."

Blanke racist

In het vraaggesprek legt Mayer ook uit waarom hij niet met donkere vrouwen uitgaat. Hij vergelijkt zijn genitaliën daarbij met een blanke racist.

De loslippige zanger doet wel vaker boude uitspraken. Zo sprak hij vorige maand in een interview met het muziektijdschrift Rolling Stone openlijk over zijn liefdesleven, over seks met andere vrouwen en met zichzelf.