AMSTERDAM – Het was dan wel een turbulent jaar voor Leontine Borsato, haar kledingstijl bleef altijd creatief en glamoureus. Daarom won zij woensdagavond in het Amsterdamse Hotel The Grand de Jackie's Best Dressed Award.

Winnaar van vorig jaar Sylvie van der Vaart mocht dit jaar plaatsnemen in de jury en was duidelijk in haar commentaar: “Ik ben fan van jouw stijl. Je ziet er altijd goed uit. Niet alleen 's avonds, maar ook als je de kinderen naar school brengt of gewoon gaat lunchen in de stad.”

De winnares, gehuld in een stijlvol glimmend zilveren jasje, reageerde kalmpjes op de uitverkiezing: “Ach, je wil toch winnen, he! Maar ik ben wel trots hoor.”

GTST-ster Lieke van Lexmond, met zwartleren Rika-jurk en Cartier-sieraden van de collectie Les Must, kon prima leven met haar tweede plek.

“Dit was te verwachten. Ze is een terechte winnaar. Volgend jaar ga ik winnen!”, aldus een opgetogen Van Lexmond, die onlangs een paar romantische dagen had met ex Mark van Eeuwen.

Crisis

Bij het society-evenement in het luxe hotel aan de Oudezijds Voorburgwal in het centrum van Amsterdam deed niets denken aan een economische crisis. De decadente amuses en flessen topwijnen vonden gretig aftrek.

Of dringt de crisis toch ook door tot de Neerlandse jet set? “Ik merk er zeker wat van”, stelt La Paay junior: Christina Curry. De in Londen woonachtige dochter van Patricia Paay en Adam Curry scoorde met een derde plek opmerkelijk hoog.

“Ik moet echt opletten met wat ik spendeer. Soms maar 75 pond per maand”, aldus Christina, die voor de gelegenheid een diepblauwe glitterjurk van Karen Millen droeg. “Huur en eten zijn belangijker.”

Ze beschouwt het daarom als een eer om, ondanks haar beperkte budget, toch zo hoog te scoren in de best dressed-lijst van Jackie.

“Mijn stijl overstijgt de economische crisis. Ik heb wel geluk dat ik dezelfde maat heb als mijn moeder. Kan ik haar kleren ook aan. Alleen in het buste-gedeelte is het bij haar wat uitgerekt, helaas.”

Bestrijden

Van Lexmond claimt juist een bijdrage te hebben geleverd aan het bestrijden van de crisis. “Ik heb juist als een beest gewerkt en veel geld uitgegeven. Mensen moeten niet op hun geld blijven zitten, maar lekker blijven uitgeven.”

Er zijn maanden dat ze maarliefst 1500 euro per maand uitgeeft, alleen aan kleren. “Zeker toen ik bezig was met Dancing with the Stars, dan tikt het aardig aan.

Toch noemt Lieke zichzelf 'geen fashion victim', oftewel ze hoeft niet per se bovenop alle nieuwste trends te zitten. “Kleren moeten lekker zitten en bij je persoonlijkheid passen, dat is het belangrijkste. Je moet niet teveel bezig zijn met je image.”

Bekijk de lezersfoto's van dit event op NUfoto.nl