AMSTERDAM - Hanna Verboom bracht de eerste tien jaar van haar leven door in Kenia. Nog steeds heeft de 26-jarige actrice daar dierbare vrienden wonen. Maar het verschil tussen haar leven en het leven van haar vrienden daar is groot. En dat knelt wel eens.

"Het blijft natuurlijk gek: ik koop zo een tas, jurk of vliegticket en mijn vriendin heeft bijna niks en werkt als nanny bij een Keniaans gezin", vertelt Verboom deze maand in l'Officiel NL.

En dat is wel eens moeilijk, erkent Verboom. "Laatst kreeg ik een sms'je van vrienden in Kenia dat ze een nieuw dak nodig hadden en of ik dat even kon betalen. Dat vind ik echt heel moeilijk, omdat het niet per definitie goed is om op die manier te helpen."

Uiteindelijk heeft Verboom het wel gedaan. "Maar het blijft moeilijk vind ik. Wij hebben nu eenmaal meer geld dus het is ook niet raar dat ze dit vragen."

Schatrijk

Zelf heeft de actrice veel goede herinneringen aan haar tijd in Afrika. Maar toch had ze het niet altijd makkelijk, bekent ze. "De meeste kindjes daar hadden nog nooit een blanke gezien en ze trokken altijd aan mijn haren. Ik was outcast, ook omdat wij in hun ogen natuurlijk schatrijk waren."

'l Officiel NL met het interview met Verboom ligt vanaf 11 februari in de winkels.

Hanna Verboom in l'Officiel