'Mary Poppins' stuk zelfverzekerder sinds musicalrol

AMSTERDAM '- De eerste dag van de repetities voor de musical Mary Poppins begonnen woensdagochtend om tien uur, maar Noortje Herlaar (24) stond uren daarvoor al te oefenen in de sneeuw en vrieskou. Haar eerste echte officiële optreden begon namelijk buiten, op twintig meter hoogte, hangend aan een paraplu.

“Dat was erg koud, gelukkig had ik thermisch ondergoed aan”, vertelt de kersverse musicalster, die op 24 januari de televisietalentenjacht naar de nieuwe Mary Poppins won, tegenover NU.nl.

Terwijl musicalcollega’s en pers binnen in Studio Focus in Amsterdam nietsvermoedend op haar komst aan het wachten waren ging het plots het gordijn open; en daar hing ze aan een paraplu, met behulp van een hijskraan.

Hoogtevrees

“Ik had er echt heel veel zin in. Ik vond het zo gaaf, heel bijzonder. Ik heb gelukkig geen last van hoogtevrees, dus ik voelde me eigenlijk heel comfortabel”, zo zegt ze over deze grootste intree.

De musicalster kan naar eigen zeggen dan ook ‘niet wachten’ om te beginnen met de musical. “Ik ben door het televisieprogramma al een jaar met Mary Poppins bezig. Ik adem haar gewoon! "

Onderbuurman

Iets waar haar nieuwe onderbuurman ook last van had. "Ik woon samen met mijn vriend in een huis met hele dunne muren. Ik ging lekker mijn hoge c-noot blèren toen ik dacht dat hij niet thuis was, maar dat was hij blijkbaar wel."

"Ik hoorde dat je lekker bezig was zei hij. Maar wel grappig, vanaf toen is hij me ook gaan volgen op tv."

Heftig

Toch vond Noortje de tijd na het televisieprogramma 'Op zoek naar Mary Poppins', uitgezonden door de AVRO, erg heftig. "Alles heeft in het teken van haar gestaan; er ging geen dag voorbij dat ik er niet mee bezig was. Ik moest daar echt even van bijkomen, vond de reacties heel overweldigend."

"Er lag bijvoorbeeld heel veel fanmail op me te wachten, zelfs uit het buitenland. En ook veel kinderen die lieve tekeningen stuurden. Dat voelde zo vreemd ineens!”

Spanning

“Gelukkig heb ik wel even de tijd gehad om letterlijk de spanning uit mijn lijf te laten vloeien. Je merkt dat dat zo was opgebouwd na acht weken liveshows. Het was natuurlijk een bizarre en geweldige ervaring, maar je bouwt wel veel spanning op.”

"Ik ben lekker even bijgekomen bij mijn familie, die had ik ook een tijdje niet kunnen zien. En met mijn vriendinnen thee gedronken. Zij worden op straat natuurlijk ook aangesproken over mij en het was heel leuk om ervaringen uit te wisselen."

Zelfvertrouwen

De musicalster voelt zich na het programma ook een stuk zelfverzekerder. “Binnen dit vak heb je veel te maken met onzekerheid. Nu krijg je ineens een enorme berg aan vertrouwen over je heen."

"Iedereen ziet het opeens helemaal zitten in je en dat heeft wel echt iets in me losgemaakt. Ik heb dus blijkbaar toch iets goeds gedaan in al die jaren! Daar heb ik veel zelfvertrouwen van gekregen.” De musicalster speelde eerder rollen in musicals als Dirty Dancing, maar dit is haar eerste grote hoofdrol.

Scheveningen

Het verhaal van de Britse nanny Mary Poppins is vooral bekend van de gelijknamige Disneyfilm uit 1964 met Julie Andrews in de titelrol. Mary verschijnt zwevend aan haar paraplu in het zakelijke bankiersgezin Banks om daar wat warmte te brengen.

De musical gaat op 11 april feestelijk in première in het Circustheater in Scheveningen. Vanaf 27 maart zijn de eerste try-outs al te zien. Tot die tijd zal Noortje bijna iedere dag repeteren voor haar rol. "Ik ben alleen op maandag vrij."

Tegenspeelster Marjolijn Touw, die in de musical de strenge nanny Miss Andrew speelt, vindt dat Noortje het allemaal maar zwaar heeft. Dat ziet ze zelf echter anders. "Daar draait Mary Poppins haar hand niet voor om!"

Repetitiedag Mary Poppins

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie