'Songfestival doorgestoken kaart'

AMSTERDAM - Ook volgens jurylid Tatjana was de uitslag van het Nationale Songfestival doorgestoken kaart. Dat zei ze dinsdagavond in RTL Boulevard.

Volgens haar was de uitslag van het liedjesfestijn dat zondag werd gehouden in de kleedkamers al beslist in het voordeel van de 17-jarige Sieneke.

"In de kleedkamers werd 's middags al door Daniël Dekker, George Baker en Pierre Kartner geroepen dat Sieneke het leukste was", zei de blondine.

Dat is ook opvallend omdat Pierre Kartner, die de winnaar bekendmaakte, ogenschijnlijk moeite had om de knoop door te hakken.

Loekz

Eerdere geruchten suggereerden al dat van tevoren al vaststond dat Loekz zou gaan winnen. Op het moment van de bekendmaking van de winnaar kwamen er slingers naar beneden bij de meidengroep.

Ook waren er berichten dat de platenmaatschappij vrijdag al aankondigde dat Sieneke zou gaan winnen en dat de single al gedrukt zou zijn.

Tatjana had vooraf al een voorkeur voor Loekz, maar de bijdrage van de meidengroep kon haar niet overtuigen. "Loekz hebben niet de looks. Ze zien er gewoon niet uit. Klaar."

Logan

Volgens Tatjana had jurylid Johnny Logan geen goed woord over voor het Nederlandse songfestival. "Hij zei tegen me: 'It's awfull. Oh my god, this is so Dutch'."

Logan herhaalde de kritiek in SBS Shownieuws. "Het was gedateerd en ouderwets. Het was zo bizar. Alles was in het Nederlands en ik begreep er niets van. Het was een samenzwering. Een samenzwering van idioten."

Baker

Jurylid George Baker reageerde in Shownieuws op de aantijgingen van Tatjana dat Baker bij het kamp van Sieneke's coach Marianne Weber zou horen.

"Ik heb inderdaad liedjes gemaakt voor Marianne Weber, maar ook voor Corry Konings. En kandidaat Vinzzent zit bij dezelfde platenmaatschappij als ik. Ik zit in niemands kamp. Tatjana is een beetje in de war." Jurylid Daniël Dekker noemt de beschuldigingen van Tatjana 'onbegrijpelijk'.
 

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie