RIJSWIJK - De Britse danceformatie Faithless is dit jaar een van de publiekstrekkers op het popfestival Pinkpop. De officiële website van de band (www.faithless.co.uk) meldde dit weekeinde een optreden op het festivalterrein in Landgraaf op zondag 19 mei.

Pinkpop-directeur Jan Smeets vindt het jammer dat het nieuws is uitgelekt. "Maar we hebben nu eenmaal niet alle betrokken partijen aan een touwtje", aldus Smeets zondag. Faithless verzorgt hoogstwaarschijnlijk het afsluitende optreden op de tweede dag van het driedaagse festival.

De afgelopen jaren bouwde Faithless een grote reputatie op als live-act. De uitgebrachte albums en singles scoorden in een groot aantal landen uitstekende verkoopcijfers. In Nederland is de band rond rapper Maxi Jazz en DJ Sister Bliss razend populair. Afgelopen najaar trad de band drie keer op in een uitverkochte Music Hall in Amsterdam. Voor Pinkpop komt de groep op 7 maart nog naar Ahoy' Rotterdam.

De officiële lijst met bands die optredens geven op Pinkpop wordt op 19 februari bekendgemaakt tijdens een perconferentie in Paradiso Amsterdam. "Ik hoop dan twintig namen bekend te kunnen maken van bandjes die de jongeren willen horen", aldus Smeets. De organisator wil niet ingaan op hardnekkige geruchten over artiesten die naar Limburg zouden komen. Diverse bronnen melden al langere tijd de komst van Lenny Kravitz en Jewel. Deze topacts zijn eind mei vastgelegd voor enkele grote rockfestivals in Duitsland. Officieel is hun deelname aan het festival in Zuid-Limburg echter nog niet bevestigd.

Dit jaar beleeft Pinkpop de 33e editie. Eind februari begint de voorverkoop van de kaartjes voor het festival. Jaarlijks trekt het evenement ruim 60.000 bezoekers.