AMSTERDAM - Noel Gallagher staat binnenkort vrijwillig voor de rechter. De gitarist wil de rechtszaak tegen zijn belager bijwonen.

Twee jaar geleden werd Gallagher tijdens een concert van Oasis aangevallen door een fan. De 48-jarige man staat terecht in de Canadese stad Toronto.

Gallagher wil naar Canada om de zaak bij te wonen, schrijft de krant The Toronto Star. De rechter willigde zijn verzoek in en hield de rechtszaak aan tot er een datum is gevonden waarop Gallagher bij de zitting kan zijn.

De 42-jarige gitarist is van plan een slachtofferverklaring voor te lezen.

Stress

De verdediging is tegen Gallaghers komst. De advocaat van de 48-jarige verdachte is bang dat de rocker het proces zal beïnvloeden. "Mijn cliënt heeft het juiste gedaan door schuld te bekennen. Hij en zijn familie hebben al genoeg stress voor hun kiezen gekregen", oordeelde de raadsman.

Gallagher werd op 7 september 2008 aangevallen door de 48-jarige man. Die sprong op het podium en sloeg de gitarist. Gallagher hield drie gebroken ribben over aan het incident.

Oasis moest vijf concerten uitstellen in verband met zijn herstel. In augustus kwam er abrupt een einde aan de samenwerking tussen de broertjes Gallagher. Noel en Liam hebben beide soloplannen.