AMSTERDAM - Sieneke lijdt onder alle kritiek die ze in aanloop naar het Songfestival over zich heen krijgt. De 17-jarige won zondag het Nationaal Songfestival met haar oer-Hollandse versie van 'Ik Ben Verliefd - Shala Lie'. Die wordt onder meer op internet met de grond gelijkgemaakt.

'Een van de verschrikkelijkste nummers ooit' en 'Niet Eurovisie-waardig' zijn enkele predicaten die Sieneke's 'Shala Lie' opgeplakt kreeg.

"Al die kritiek doet echt wat met me", verzuchtte Sieneke maandag in SBS Shownieuws. "Maar ik probeer me te concentreren op de positieve reacties."

Doorbraak

Sieneke weet zeker dat haar deelname aan het Europese liedjesfestijn haar doorbraak gaat betekenen. "Na het Songfestival komt er een Nederlandstalig album." Of Pierre Kartner, componist van 'Shala Lie', dan weer in de pen klimt, weet Sieneke nog niet.

De kritiek op zijn nummer laat ook Vader Abraham niet koud. "Ik ben nog een beetje doorgedraaid van alle maffe opmerkingen. Het is echt onder de gordel. Het is niet aardig, zeker niet tegenover mij."

De 74-jarige wil graag de gelederen sluiten. "Laten we dat meiske dat toch voor Nederland gaat en nog maar 17 jaar is, steunen."

Goodwill

Kartner is van plan te gaan lobbyen voor zijn Songfestivalnummer. "Ik ga zeker twee keer naar Oslo. Als klein land moeten we toch een beetje goodwill kweken."

Vader Abraham is enkel tevreden met een finaleplaats. De afgelopen vijf jaar ontbrak Nederland in de finale van het Eurovisie Songfestival. "We komen hier echt ver mee", voorspelt Kartner. "De wraak zal zoet zijn."