AMSTERDAM - Jessica Alba en haar man hebben plannen voor een tv-show over de onzin die tabloids verspreiden. Dat doet de actrice uit de doeken in een interview in nieuwe editie van de Britse Cosmopolitan.

Een roddel over Lindsay Lohan bracht Alba op het idee. In november schreven tabloids dat Alba's man, producent Cash Warren, gezoend zou hebben met Lohan.

Dat verhaal doet de 28-jarige Alba af als onzin. "Lindsay heeft hier al zo lang mee te maken. Ze is een lieve meid. We spreken vaak af en praten uren over meidendingen."

"Mensen vergeten dat ook sterren hun leven moeten kunnen leven", zegt Alba over haar idee voor de show, waarin ze de leugens van roddeljournalisten wil ontkrachten.

Misselijk

"Voor de geboorte van mijn dochter maakte ik me heel kwaad om alle verhalen. Ik werd soms zelf misselijk en zwoer wraak. Nu vind ik het gewoon enorme onzin die niet eens in de buurt van de waarheid komt."

Alba stapte in mei 2008 stiekem in het huwelijksbootje met Warren. Een maand later beviel ze van dochter Honor. In het interview met Cosmopolitan geeft de actrice toe dat ze eigenlijk niet van plan was te trouwen.

"Het huwelijk is uit zijn verband getrokken. Het gaat om overleven, niet meer om liefde of vriendschap."

Moederschap

Toch veranderde de 28-jarige van mening. "Ik koos Cash als mijn familie. We gaan door dik en dun van elkaar houden." Ook het moederschap veranderde de actrice.

"Na de komst van Honor heb ik me mijn tekortkomingen vergeven. Ik heb mijn mankementen geaccepteerd. In ruil daarvoor kan ik ook die van anderen een plek geven."