AMSTERDAM - Cardioloog Conrad Murray heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan de man die onder zijn ogen stierf: Michael Jackson. De lijfarts werd gespot bij het mausoleum waar Jacksons lichaam ligt.

Op foto's die TMZ zaterdag publiceerde, is te zien dat Murray vlakbij de graftombe op een bankje zit.

Volgens de entertainmentwebsite is de arts niet in de tombe bij het lichaam van de King of Pop geweest.

Het bezoek aan Jacksons graf heeft de toch al niet populaire Murray nog meer kritiek opgeleverd.

Overdosis

De cardioloog, die de King of Pop op 25 juni een overdosis propofol zou hebben gegeven, zou zich vrijdag melden bij de politie om aangeklaagd te worden. Dit is verschoven naar maandag. Waarschijnlijk wordt Murray dood door schuld verweten.

Die aanklacht is voor de familie Jackson niet genoeg. De nabestaanden van Michael zijn teleurgesteld dat de arts niet wordt vervolgd wegens doodslag.

Als Murray wordt veroordeeld voor dood door schuld, krijgt hij mogelijk geen gevangenisstraf.

Moord

"Het zou moord of doodslag kunnen zijn", antwoordde Michaels broer Jermaine op de vraag waarvoor hij de arts aan zou klagen. "Wat maakt het nog uit? Michael komt toch niet meer terug."

Jermaine was te gast in het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight. Michaels oudere broer vertelde bovendien dat de familie kwaad is omdat het onderzoek naar Michaels dood zo lang duurt.

"Het duurt zo lang voordat ze hem kunnen arresteren, we willen dit afsluiten." Met het oog op een mogelijke rechtszaak verzucht Jermaine: "Het begint allemaal weer van voor af aan. Wanneer mogen wij dit afsluiten?"