AMSTERDAM - Gordon zou als begeleider meewerken aan het Nationaal Songfestival, maar trok zich op het laatste moment terug.

"Nadat we het liedje hadden gehoord, hebben we ons meteen teruggetrokken. Er viel voor ons niets van te maken", zegt Gordon zaterdag in De Telegraaf over het Songfestivalnummer 'Ik Ben Verliefd - Shala Lie'.

Het lid van de Toppers, dat vorig jaar zelf nog op het Eurovisiepodium stond, zou de winnaar van 'Waar is Elvis' gaan begeleiden.

Bouke werd vorig jaar uitgeroepen tot beste Elvis-imitator en is volgens Gordon 'een talent'. De 41-jarige zanger vindt het dan ook jammer dat hij zijn pupil terug heeft moeten trekken uit het liedjesfestijn.

Zeventiende

Gordon eindigde vorig jaar met zijn collega-Toppers Jeroen van der Boom en René Froger op de zeventiende plek van het Eurovisie Songfestival. 'Shine' kreeg enkel punten van Albanië en Denemarken, waarmee het trio geen schijn van kans had de finale te halen.

Of Nederland het dit jaar beter gaat doen, is volgens Gordon nog ongewis. "Je weet niet wat Europa wil. Misschien dat het liedje wel heel hoog eindigt."

Rombley

Vorige week maakte ook Edsilia Rombley bekend dat zij 'nee' zei tegen het Nationaal Songfestival. Rombley haakte af toen ze lucht kreeg van de procedure: zondagavond strijden vijf kandidaten voor een plek bij het Eurovisie Songfestival. Ze hebben ieder een eigen versie van 'Ik Ben Verliefd - Shala Lie' ingestudeerd.

Het Songfestival nummer, geschreven door Vader Abraham, Pierre Kartner, heeft al veel kritiek over zich heen gekregen. Het nummer zou een te hoog hoempapa-gehalte hebben en te volks zijn. "Het zou een stunt zijn als we de finale halen", oordeelt Gordon.