AMSTERDAM - Lil Wayne weet dat God hem in de gevangenis wil hebben. "Alles gebeurt met een reden", zegt de rapper die dinsdag voor moet komen wegens illegaal wapenbezit.

"Ik bekijk alles alsof het zo heeft moeten zijn", zegt de 27-jarige rapper op de website van het tijdschrift People. "Ik weet dat het een ervaring is die ik moet doorstaan als God het wil."

In juli van 2007 werd Lil Wayne in New York City gearresteerd toen hij door de politie werd gesnapt met een zwaar kaliber handpistool in zijn toerbus.

Aanvankelijk ontkende hij schuld, maar in ruil voor strafvermindering gaf hij in oktober toch toe schuldig te zijn. Hij kan worden veroordeeld tot maximaal twaalf maanden.

Nuchter

Momenteel is de rapper nog erg druk met het opnemen van nieuwe liedjes en videoclips, en brengt hij tijd door met zijn familie, nu het nog kan.

Hij blijft verrassend nuchter onder de op handen zijnde straf. "Niemand die ik ken kan mij vertellen hoe het gevangenisleven eruitziet. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ernaar uitkijk."