AMSTERDAM - Cardioloog Conrad Murray zal pleiten voor zijn onschuld. Dat zegt de advocaat van Michael Jacksons lijfarts. Murray zal zich vrijdag melden bij de politie van Los Angeles, waarna hij waarschijnlijk wordt vervolgd wegens dood door schuld.

"Hij geeft zich vrijdag over", zegt Murray's advocaat tegen de entertainmentwebsite TMZ.com. "Ik vermoed dat hij aangeklaagd wordt wegens dood door schuld. Als dat zo is, dan zal hij pleiten voor onschuld."

Murray zou verantwoordelijk zijn voor de dood van Michael Jackson. De King of Pop stierf op 25 juni als gevolg van een hartstilstand. Die werd veroorzaakt door een overdosis van het verdovende middel propofol.

Slapen

Jackson zou het middel gebruikt hebben om beter te kunnen slapen in aanloop naar zijn comebackconcerten. Murray diende het middel toe.

De arts heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Murray was de laatste die de 50-jarige Jackson in leven zag. Het was ook de lijfarts die de zanger bewusteloos in zijn bed aantrof.

Borgsom

Als Murray vrijdag in de cel wordt gezet, zorgt zijn advocaat er meteen voor dat de cardioloog weer naar huis kan. "Ik zal meteen zijn borgsom betalen."