AMSTERDAM - Valentijnsdag staat weer voor de deur, maar de dag van de liefde is niet voor elke celeb een zegen. "Ik haat Valentijnsdag", bromt acteur Ashton Kutcher in een interview met het Amerikaanse weekblad Parade.

"Ik kan er niet tegen." Kutchers vrouw Demi Moore hoeft over anderhalve week geen rode rozen, serenades of andere liefdesverklaringen te verwachten.

Sterker nog, Kutcher is van mening dat Valentijnsdag in het teken van haat moet staan. "Ik vind dat elke dag in het teken van romantiek moet staan. 364 dagen per jaar moet het over de liefde gaan. 

Haat

"En dan die ene dag, Valentijnsdag, gebruik je om iedereen die je haat uit te leggen waarom je een hekel aan ze hebt."

Ironisch genoeg gaat Kutchers nieuwe film over Valentijnsdag. In 'Valentine's Day', die vanaf 11 februari in Nederland te zien is, worden stellen gevolgd die in aanloop naar de dag van de liefde uit elkaar gaan of juist bij elkaar komen.

De filmmakers wisten een sterrencast te strikken voor de romantische rolprent. Naast Kutcher komen ook onder meer Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey en Jamie Foxx voorbij.

Teleurgesteld

Kutcher moet in het interview toegeven dat hij eigenlijk geen reden heeft om Valentijnsdag te haten. "Voor mannen is het makkelijker, wij hebben geen verwachtingen. "

"Als je niets verwacht, kun je ook niet teleurgesteld worden. Ik heb eigenlijk nog nooit een vervelende Valentijnsdag gehad."