AMSTERDAM - Socialite Casey Johnson stierf vorige maand aan een tekort aan insuline. De erfgename van het Johnson & Johnson-imperium kampte al sinds haar jeugd met diabetes. Volgens de lijkschouwer stierf de blondine een natuurlijke dood.

Johnsons lichaam werd op 4 januari gevonden. Waarschijnlijk was ze al een aantal dagen dood. De lijkschouwer vermoedt dat Johnson als gevolg van het insulinetekort in een coma raakte.

Volgens de arts had het leven van de socialite gered kunnen worden als ze binnen 24 uur was gereanimeerd.

Niet iedereen lijkt het eens te zijn met de bevindingen van de lijkschouwer, die over twee weken zijn volledige rapport presenteert.

Bronnen melden entertainmentwebsite TMZ dat Johnson zelf bijdroeg aan haar dood. De 30-jarige moeder zou haar medicijnen niet regelmatig ingenomen hebben.

Dieet

Ook zou ze haar strikte dieet niet gevolgd hebben en kreeg ze te weinig lichaamsbeweging. Tot slot zou ze haar insulinespuiten niet hebben gebruikt.

Johnson stierf vorige maand. In december haalde ze de voorpagina's door zich te verloven met MTV realityster Tila Tequila.

Paris Hilton

Vrienden van Johnson hebben later gezegd dat die verloving slechts een publiciteitsstunt was. Johnson was bevriend met andere bekendheden zoals Paris Hilton. Een aanbod om mee te doen aan 'The Simple Life' sloeg de blondine af.