LOS ANGELES - De Amerikaanse actrice Brittany Murphy stierf eind december aan een combinatie van longontsteking, medicijnvergiftiging en ijzergebrek.

Dat heeft een lijkschouwer donderdag in Los Angeles laten weten, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN. Om welke medicijnen het gaat, is niet bekendgemaakt.

Het volledige autopsierapport van de 32-jarige actrice wordt later deze maand naar buiten gebracht. Murphy's echtgenoot, scenarioschrijver Simon Monjack, belde op 20 december het alarmnummer vanuit hun villa in Hollywood, waarop de filmster met spoed naar een ziekenhuis werd vervoerd.

Antibiotica

Maar de actrice, die onder meer in de films Clueless, Eight en Sin City speelde, overleed daar korte tijd later. Monjack verklaarde na Murphy's dood dat ze zich al een paar dagen niet goed voelde. Volgens hem gebruikte ze antibiotica en nam ze medicijnen tegen menstruatiepijn en hoesten.

De uit de stad Atlanta afkomstige Murphy begon op jonge leeftijd te acteren in televisieseries. Ze was op haar veertiende Brenda Drexell in de serie Drexell Class.

In 1995 werd ze filmactrice dankzij haar rol in Clueless. Haar stem is ook in een aantal tekenfilms te horen, zoals de stem van de pinguïn Gloria in Happy Feet.