AMSTERDAM - De vriendin van Xander de Buisonjé moet het de komende twee weken nog rustig aan doen. Sophie werd woensdag ontslagen uit het ziekenhuis, waar ze vijf dagen lag vanwege een infectie.

Die veroorzaakte hoge koorts."Het was een streptokok G-bacterie", legde Sophie donderdag uit in RTL Boulevard. "Die is moeilijk uit te bannen, ik was er goed ziek van."

De blondine beviel negen dagen geleden van zoon Dex. De bevalling verliep voorspoedig. "2,5 uur later mochten we weer naar huis", vertelde Xander. "We dachten allebei: jeetje, dit is echt te gek!".

Bevalling

Maar al twee dagen na de bevalling ging het minder. "Ze begon koorts te krijgen. Als je net bevallen bent, nemen ze je al bij 38 graden op in het ziekenhuis", legt Xander uit.

"Een uur voor de laatste show van Vrienden van Amstel belde ze me. Het ging echt niet goed, ze had veertig graden koorts. Meteen na de show ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Toen lag er wel een heel zielig Sophietje in bed."

Knuffelen

Nu Sophie weer thuis is, gaat het weer beter. De koorts is verdwenen en de infectie wordt behandeld met medicijnen. Met de kleine Dex gaat het volgens zijn vader heel goed. "Hij drinkt goed, slaapt lekker en kan knuffelen erg waarderen", schreef de zanger op zijn website.