AMSTERDAM - Corry Konings blijft betrokken bij het Songfestival. Dat bevestigen de manager van kandidaat Marlous Oosting en de Tros. Konings coacht Marlous in de voorbereiding van het Songfestival van zondag.

Wegens onenigheid over de uitvoering van het lied was haar deelname niet meer zeker.

Elke kandidaat studeert onder begeleiding van een bekende zanger een eigen variant in van het nummer Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie), geschreven door Pierre Kartner.

Op 7 februari wordt tijdens een liveshow bekend wie Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Noorwegen.

Waylon

Corry Konings besloot op te stappen toen bleek dat Marlous een versie van het lied had ingestudeerd, waar de begeleidster niet achter stond. Konings had een voorkeur voor een bewerking van Waylon, terwijl Marlous de voorkeur gaf aan een andere stijl.

Terugtrekking van Konings zou volgens de regels van organisator Tros diskwalificatie van Marlous betekenen. Daarom zijn alle partijen in conclaaf gegaan.

Besloten is dat Marlous een heel nieuwe versie, maar wel in samenwerking met Waylon, gaat instuderen.

Uitdaging

"Ik ben blij dat ik me nu weer met zingen kan bezighouden. Het is weliswaar kort dag om een heel nieuw nummer op te nemen, maar ik zie dat als een enorme uitdaging."

"En met de onvoorwaardelijke steun van Corry achter me weet ik dat het me gaat lukken", laat Marlous weten.