AMSTERDAM - Maarten Spanjer heeft bijval gekregen in zijn verwijten tegen filmproducent Steven de Jong. Meerdere filmmedewerkers onderschrijven de mening van de acteur dat de producent een oplichter zou zijn.

Spanjer zou nog geld krijgen van De Jong.

"Ik vind het ook oplichters", zegt assistant-opnameleider Mita de Groot woensdag in RTL Boulevard. Medewerkers van de film 'De Hel van '63' deden in het programma een boekje open over de slechte omstandigheden op de set van de film in Finland.

Zo zouden er twee collega's met elkaar op de vuist zijn gegaan. Ook vertelde De Groot ten onrechte vast te hebben gezeten in de cel, na een valse beschuldiging van De Jong.

Daarnaast zouden er nog steeds rekeningen open staan. "Er staat al acht maanden een bedrag van 28 duizend euro open bij een filmploeg in Finland", zegt De Groot.

Netjes betaald

Filmproducent Steven de Jong liet weten dat alles netjes betaald is. "Op vijf na zijn alle rekeningen betaald. De vijf ingediende rekeningen die niet betaald zijn kloppen niet." De Jong heeft Spanjer wegens zijn uitspraken voor de rechter gedaagd. De uitspraak is op 18 februari.