AMSTERDAM - Gisele Bündchen heeft tijdens haar bevalling geen moment geleden. Ze was zo gefocust dat ze de acht uur durende bevalling zonder een centje pijn heeft doorstaan.

"Ik dacht alleen maar bij elke wee: 'Nu is de baby weer wat dichterbij', vertelde het supermodel in het Braziliaanse televisieprogramma 'Fantastico'. "Het was geen pijnlijke maar juist een mooie en hoopvolle ervaring, waarbij de baby steeds dichterbij kwam."

De bevalling vond begin december plaats in de badkuip van haar huis in Boston. De Braziliaanse had geen pijnstillers nodig. "Ik wilde bewust aanwezig zijn bij wat er gebeurde. Ik wilde niet worden verdoofd, maar juist voelen."

Pannenkoeken

"Het beste was nog wel het herstel na de zwangerschap", vervolgt de 29-jarige Bündchen. "De tweede dag liep ik alweer, ik deed de afwas en maakte pannenkoeken klaar. Ik heb geen tijd om in bed te liggen." De Braziliaanse vertelde dan ook dat ze sinds haar veertiende nog nooit zo lang niet heeft gewerkt als de vier maanden na de bevalling.

Naam

Het moeilijkste was de keuze van de naam, zei het supermodel. Zij en haar man dachten meer dan een week na over de naam van de kleine spruit. Het moest goed in het Engels en in het Portugees klinken. De keuze viel uiteindelijk op de naam Benjamin.

De vader van het kind is American footballspeler Tom Brady. Gisele Bündchen is volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes het best betaalde model ter wereld.