AMSTERDAM - Een nicht en een neef van de Zangeres Zonder Naam overwegen aangifte te doen tegen de boekhouder van hun overleden tante.

Dat beweert de voormalig huishoudster van Mary Servaes in De Telegraaf. Aanleiding van de aangifte is een boek dat onlangs uitkwam over de laatste jaren van het leven van de zangeres.

Het boek, geschreven door Ben Holthuis, schetst een schrijnend beeld. Volgens Holthuis verschafte haar boekhouder, toen de gezondheid van Mary Servaes-Beij achteruitging, zich volledige zeggenschap over haar vermogen. Iets waar neef Willem en nicht Betty niets vanaf wisten.

Contact

Naar eigen zeggen stonden de neef en nicht nog zeer dicht bij hun tante aan het einde van haar leven. Boekhouder Jos benaderde voor de ondertoezichtstelling echter twee andere familieleden: een broer van de zangers die haar al dertien jaar niet meer had gezien en een neef die het contact met Servaes acht jaar geleden verloor.

De boekhouder in kwestie wilde volgens de krant niet reageren.

De Zangeres Zonder Naam werd bekend met hits als 'Ach vaderlief', 'Het was aan de Costa del Sol' en 'Mexico'. In 1998 overleed Servaes-Beij op 79-jarige leeftijd.