AMSTERDAM - Nicolette Kluijver vindt modellenwerk een vorm van 'legale prostitutie'. "Het wordt zo geromantiseerd, maar het breekt je in al je zelfvertrouwen."

Dat zegt de presentratice deze week in een interview met Grazia.

De presentatrice ging op 17-jarige leeftijd aan de slag als model. "Ik was toen nog zo jong, zo kneedbaar. Woog ik 55 kilo, dan was ik nog te dik. Op een gegeven moment dacht ik: het enige wat ik goed kan, is niet eten."

"Ik heb geen anorexia gehad, maar het ging wel echt te ver. Je bent totaal inwisselbaar."

Onzeker

Kluijver werd erg onzeker door haar modellenwerk. "Bij BNN dacht ik de eerste anderhalf jaar: Ooo, jullie hebben zo'n fout gemaakt. Sorry dat ik er ben, hoor."

"Ik was constant bang dat ik zou worden ingeruild voor een leuker iemand, net als in mijn modellentijd. Pas het laatste jaar kan ik dat eindelijk loslaten", aldus Kluijver.

Koeien scheren

Verder blijkt Kluijver er een vrij bizarre voorliefde op na te houden: koeien scheren. "Voordat ik model werd heb ik vier jaar lang de land- en tuinbouwschool gedaan."

"Koeien scheren vond ik het leukste praktijkvak. Het zijn gewoon superrelaxte beesten, waar ik, met mijn chaotische gedrag, helemaal rustig van word."