AMSTERDAM - Steven Tyler is er niet van gediend dat Aerosmith op zoek is naar een nieuwe zanger. De frontman zit momenteel in een afkickkliniek om van zijn medicijnverslaving af te komen.

Zijn bandleden zien het echter niet zitten om te wachten op zijn herstel en zetten een zoektocht naar een nieuwe zanger op touw.

Aerosmith maakte twee weken geleden bekend audities te gaan organiseren om een vervanger voor de 61-jarige Tyler te vinden. In de zomer wil de band weer gaan toeren.

Gitarist Joe Perry liet weten dat de zoektocht niet per se het einde van Tylers carrière bij Aerosmith betekent. Volgens de gitarist mag de zanger altijd terugkeren zodra zijn fysieke toestand dat toelaat.

Juridische stappen

Maar Tyler laat het er volgens muziekblad Rolling Stone niet bij zitten. Zijn nieuwe manager dreigt met juridische stappen als de band daadwerkelijk gaat toeren met een nieuwe zanger. Volgens de manager is Aerosmith synoniem aan Tyler.

"Stel je eens voor dat de Rolling Stones Mick Jagger vervangen", suggereert de manager. "Steven is Aerosmith, samen met de anderen. Hij is degene die het publiek kent. Hij is de zanger."