AMSTERDAM - Transformers: Revenge Of The Fallen was een kassucces, Land Of The Lost flopte. Toch maken beide films dit jaar grote kans op een of meer Razzies, de prijzen voor de slechtste prestaties op filmgebied, die in de Verenigde Staten traditiegetrouw een dag eerder worden uitgereikt dan de Oscars.

Zowel Transformers als Land Of The Lost kreeg zeven nominaties, onder andere in de categorie slechtste film.

Andere films die in deze categorie kans maken zijn All About Steve met Sandra Bullock, G.I. Joe: The Rise Of Cobra en Old Dogs, een komedie met Robin Williams en John Travolta.

Bullock is voor haar rol in All About Steve genomineerd in de categorie slechtste actrice. Verwacht wordt dat ze voor haar rol in The Blind Side een Oscar-nominatie krijgt.

De Oscar-nominaties worden dinsdag bekendgemaakt. Bullock maakt daardoor kans als eerste persoon in hetzelfde jaar zowel een Razzie als een Oscar te winnen.

Gigli

Er wordt dit jaar ook een Razzie voor de slechtste film van het afgelopen decennium uitgereikt. Genomineerd zijn Battlefield Earth met John Travolta, Freddy Got Fingered, Gigli met Ben Affleck en Jennifer Lopez, I Know Who Killed Me met Lindsay Lohan en Swept Away met Madonna.

Lohan, Lopez en Madonna zijn genomineerd in de categorie slechtste actrice van het decennium, net als Mariah Carey en Paris Hilton.

De Razzies, voluit Golden Raspberry Awards (Gouden Framboos Onderscheidingen), worden op 6 maart uitgereikt.